O centru

O centru

Center je zasnovan tako, da na zanimiv in razumljiv način podaja izobraževalno vsebino otrokom različnih starosti. Najmlajše bo pritegnil ilustrativni prikaz elementov, starejše vedoželjneže pa bodo navdušili maketa z reliefno strukturo, učni poligon, interaktivne naloge in sodobne digitalne animacije.

Didaktične vsebine so pripravljene tako, da so primerne za večje skupine ali posamezne obiskovalce.

1. Geografski oris Obsotelja

Vsebine, povezane z nastankom Posotelja – od geoloških procesov in tektonike do procesov preperevanja in erozije. Obiskovalce pa bodo navdušili tudi mineralni vrelci ob vhodu.

2. Življenje vodnih vrst

Predstavitev življenja najznačilnejših vodnih vrst Obsotelja: bobra, vidre, zlate nežice in raka koščak. Otroci izkustveno in interaktivno spoznajo značilnosti posamezne živali.

3. Bogastvo naravnih vodotokov

Primerjava naravne in umetne struge. Otroci vstopijo v strugo, kjer jih čaka polno presenečenj, izzivov in nalog. V njej lahko poišče zavetje na klopci, uživa v zvokih ptic, valovanja vode ter preučujejo živalske in rastlinske vrste.

4. Rešitve - pogled v prihodnost

Prostor za druženje in spremljanje vsebin na projekciji. Otroci se preko video igre na interaktivnih zaslonih spoznajo z aktivnostmi, ki predstavljajo rešitev za ohranjanje vodotoka Sotle.

Kavarna Bobrov center

Po ogledu vas vabimo boste zagotovo polni novega razburljivega znanja, zato boste potrebovali počitek in okrepčilo. Vabimo vas na kavico in ostale pijače iz naše ponudbe v prijetni objem Kavarne Bobrov center.